← Назад към резултатите

Здравето е в нашите ръце!

Какво е Телемедицина?

Телемедицината дава възможност за предаване и споделяне на медицинска информация на големи разстояния безопасно, като по този начин значително подобрява качеството на медицинските грижи. Още от самото си създаване тази медицинска област допринася за значителен напредък в здравеопазването, като прави здравето достъпно навсякъде и по всяко време. Независимо дали се налага да бъдат направени рутинни прегледи или говорим за неотложни ситуации, тази дисциплина подобрява профилактиката, превенцията, диагностика, мониторинг и лечение на заболявания и други медицински състояния. И въпреки, че разбрахме какво е телемедицината и как работи тя, е трудно да отчетем огромния принос на технологичния напредък за здравеопазването по света. Благодарение на телемедицината,  Световната здравна организация успя да осигури мобилни клиники с медицински екипи, които извършват дори тежки операции с помощта на колегите си, намиращи се на хиляди километри, на хората по целия свят, които са изолирани от здравни грижи. Голяма част от тях  обслужат и пациенти пострадали от войни и граждански конфликти в Сирийска Арабска Република, Йордания, Ирак, Украйна и др.

Права за изображението - HBS Digital Initiative

Права за изображението - HBS Digital Initiative

Постиженията на телемедицината до момента говорят ясно за ползата от нея и значението ѝ за обществото, от друга страна бъдещето ѝ ни дава надежда, а както казва Аристотел: "Надеждата е пробуждаща се мечтa".

Софтуерите насочени към развитието на теле-здравето имат за цел да повишат качеството и да разширят достъпа до здравни грижи, да оптимизират услугите и да подобрят потока на информация, подпомагайки своевременното вземане на медицински решения, чрез използване на  приложения за видео консултации, например. С помощта на информационните и комуникационните технологии медицинските платформи правят възможно практикуването на медицината, интерпретацията на резултати от изследвания и поставянето на медицински диагнози от разстояние, което в повечето случаи е критичен фактор при предоставянето на здравни услуги, като използват интерактивни методи за аудиовизуална комуникация. Така телемедицината влиза и в нашите домове и става все по-достъпна за всеки от нас.

Не можете да отсъствате от работа, поради строго определен график, живеете далеч от лекарския кабинет, който искате да посетите или сте трудноподвижен... 

В ерата на телемедицината това вече не е проблем, тъй като тя ни предоставя лесен способ за  справяне с всички ограничения! Мобилните приложения ни дават възможност да осъществим медицинска телеконсултация посредством видеоконферентна връзка и по този начин елиминират препятствията, с които се сблъскваме. Начинът на работа на медицинските приложения е базиран на използването на технологични решения за подобряване на здравното предлагане, чрез намаляване на разходи и оптимизиране на процеси. 

Телемедицината преодолява бариерите, премахва географските граници и свързва пациентите с най-добрите медицински специалисти, с което решава ключови проблеми в здравната сфера, като липсата на специалисти по райони, възможност за бърз достъп до второ медицинско мнение и неравнопоставеността свързана с достъпа до медицински услуги. Представете си, че Ваш приятел, който живее на друг континент има нужда от специалист, който практикува само във вашия град, роднини от провинцията, трябва да получат специализирана медицинска помощ по време на пандемия, или Вие имате съмнения относно поставената диагноза и искате да чуете мнението на лекар от друга държава... Всичко това вече може да се случи бързо, лесно и удобно, без да  губи ценно време и финанси.

Запознайте се с Healthyco!

Healthyco разбира нуждите ни и предоставя възможност да се погрижим за здравето си по-най-добрия начин в условията на дигиталния и динамичен начин на живот.


Чрез улесненията, които предлага Healthyco пациентът получава нужното индивидуално внимание от своя лекар, което му помага да взема по-активно участие в лечението и да постигне повече положителни резултати.  

Това разбира се, далеч не е единственото предимство на продукта!

Днес лекарят не извършва само преглед на пациента, той е натоварен и с множество допълнителни задачи, които изместват графика му, вследствие на което дори и със записан час се налага продължително изчакване пред кабинета.. Планирайте времето си ефективно, като насрочите точен час за консултация.

Healthyco пести пари, защото елиминира разходите, които бихме направили, ако трябва да посетим специалист, който се намира на голямо разстояние. Вече не е нужно да обикаляме медицинските заведения, за да намерим най-добрия лекар, защото вече е в телефона ни. В случай че се съмняваме и имаме нужда от второ мнение, относно поставена диагноза или назначено лечение, можем да го получим без да губим ценно време. Healthyco  архивира медицинските данни, като по този начин защитава здравните ни документи  от времето и позволява  достъпа до тях само с няколко клика.

Да обобщим, благодарение на Healthyco имаме достъп до топ лекари, получаваме удобство и сигурност при съхранение на медицинската информация и пестим време, пари и усилия!

С помощта на Healthyco полагаме най-добрата грижа за нашето здраве!

Свалете безплатно приложението за iOS или  Android, за да проведете видео консултация с избран от Вас  специалист или просто посетете страницата ни www.drhealthyco.com, за да заявите писмена консултация. 

Здравето е в нашите ръце!