УМБАЛ Св. Иван Рилски

Информация

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД е лидер във високотехнологичната медицинска диагностика и практика. Това, което ни отличава от останалите болници, е комбинацията от отлично подготвени специалисти, много от които пионери в своята област, наличието на последно поколение медицинско оборудване, което ни позволява да извършваме медицински дейности с изключителна сложност, и много добри условия за пациентите, които биват настанявани в стаи с по 1, 2, 3 легла, всяка от които със самостоятелен санитарен възел.

Детайли
Country
Bulgaria
Specialties
Internal Diseases, Cardiology, Oncology, Neurology, Radiology and Visual Diagnostics, Hematology

Physicians

Д-р Александър Йорданов е специалист по хематология в София с над 6 години лекарски опит и професионални интереси в областта на стволовите клетки и малигнените лимфоми. Рутинно осъществява стернална пункция и трепанобиопсия, амбулаторна инфузия на високодозово желязо, цитогенетични и молекулярногенетични изследвания в болничното отделение, в което работи. Участва в над 20 клинични проучвания в областта на малигнената хематология. Д-р Йорданов не преглежда деца.

Consult this specialist

Dr. Виолета Маринова

Oncology, Internal Diseases
Bulgarian, English, Russian

Д-р Виолета Маринова е практикуващ лекар от 1985г. Има придобити две специалности - вътрешни болести и медицинска онкология. Защитена дисертация с фокус карцином на дебелото черво. Научен интерес към иновативните лекарствени медикаменти и персонализирането на лечението на злокачествените заболявания. Съавтор в учебници по медицинска онкология, ръководство за медицински сестри и учебни книги, над 30 публикации в страната и чужбина. Обучава специализанти по медицинска онкология.

Consult this specialist

От 1992 г. до 2015 г. доц. Господинова е асистент, старши и главен асистент в Кардиологична клиника в УМБАЛ Александровска, където в периода 2006-2014 г. е началник отделение по неинвазивна диагностика в кардиологията. От 2015 г. до 2020 г работи в Медицински институт на МВР, където е Началник Отделение по кардиологично интензивно лечение към Клиника по кардиология. От 2016 г e доцент по кардиология. От края на 2020 г. е част от екипа на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Consult this specialist

Docent Марин Пенков

Radiology and Visual Diagnostics, Neurology
Bulgarian, English, Russian, German

Доц. Марин Пенков завършва медицина през 2003 г. в МУ - София, а през 2009 г. придобива специалност "Образна диагностика". От 2009 г. работи в УМБАЛ Св. Иван Рилски, като последователно заема длъжностите лекар ординатор и началник отделение. Доц. Пенков притежава диплома по неврорентгенология, издадена от Европейско дружество по неврорентгенология и Европейски борд по неврорентгенология. Той е единственият български лекар с Европейска диплома по педиатрична неврорентгенология.

Consult this specialist

Dr. Андрей Трифонов

Radiology and Visual Diagnostics
Bulgarian, English, German, French, Russian

Д-р Андрей Трифонов е дипломиран лекар в специалност "Образна диагностика". Той завършва медицина през 2010 г. в Медицински университет - София, а своята специалност придобива през 2016 г. В момента работи като лекар ординатор в отделението по Образна диагностика в УМБАЛ Св. Иван Рилски

Consult this specialist

Dr. Калина Чупетловска

Radiology and Visual Diagnostics
Bulgarian, English, German

Д-р Калина Чупетловска завършва медицина през 2015 г., а през 2020 г. придобива специалност "Образна диагностика". Своята специализация тя е придобила в УМБАЛ Св. Иван Рилски, където продължава да работи и в момента.

Consult this specialist